Farmor mat

Nu har en ny rätt från Linas matkasse gjorts. Tänker på farmor när jag äter sånhär husmanskost om man nu kan kalla de det. Mannen fixade igår :) Blev riktigt gott!

Två-i-ett-gryta: mustigt marockansk- eller örtigt provencalsk med frisk apelsin





1. Skala och klyfta 125 g schalottenlök. Skala och skär 300 g morötter i slantar.

2. Hetta upp en klick smör i en stor stekpanna eller stekgryta. Bryn ca 600 g tärnad rostbiff, gärna i omgångar.

3. Medan du steker köttet, krydda med något av följande smaksättningsförslag: Marockansk ELLER provencalsk.

4. Marockansk: ½ tsk salt, 3 krm mald ingefära, 3 krm kanel, 3 krm spiskummin och 2 krm svartpeppar.
Provencalsk: ½ tsk salt, 1 tsk torkad timjan, 2 msk tomatpuré och 2 krm svartpeppar.

5. Tillsätt sedan lök, morötter och pressa ner 2 vitlöksklyftor. Slå på 4 dl vatten och smula ner 1 tärning köttbuljong. Låt koka upp. Sänk värmen, lägg på ett lock och låt koka i 20 min. Smaka av och tillsätt 1 msk honung.

6. Koka 4 potioner bulgur enligt anvisning på förpackning.

7. Finriv skalet från 1 apelsin (endast det yttersta skalet, det vita smakar beskt) Skala apelsinen och skär den i bitar. Toppa grytan med rivet skal och bitar av apelsin och 15g persilja.

8. Servera med bulgur.


Kommentarer
Postat av: Caroline

Gott gott! Kul att du visar lite från linas matkasse, samuel är lite sugen på att skaffa de :)

2011-02-02 @ 07:29:03
URL: http://carolinenordens.blogg.se/
Postat av: Sandra

Jag kan verkligen rekommendera det! Kul att laga lite mat som man aldrig gör annars :)

2011-02-02 @ 13:10:02
URL: http://sandrahammarstedt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0