Farmor mat
Två-i-ett-gryta: mustigt marockansk- eller örtigt provencalsk med frisk apelsin
1. Skala och klyfta 125 g schalottenlök. Skala och skär 300 g morötter i slantar.
2. Hetta upp en klick smör i en stor stekpanna eller stekgryta. Bryn ca 600 g tärnad rostbiff, gärna i omgångar.
3. Medan du steker köttet, krydda med något av följande smaksättningsförslag: Marockansk ELLER provencalsk.
4. Marockansk: ½ tsk salt, 3 krm mald ingefära, 3 krm kanel, 3 krm spiskummin och 2 krm svartpeppar.
Provencalsk: ½ tsk salt, 1 tsk torkad timjan, 2 msk tomatpuré och 2 krm svartpeppar.
5. Tillsätt sedan lök, morötter och pressa ner 2 vitlöksklyftor. Slå på 4 dl vatten och smula ner 1 tärning köttbuljong. Låt koka upp. Sänk värmen, lägg på ett lock och låt koka i 20 min. Smaka av och tillsätt 1 msk honung.
6. Koka 4 potioner bulgur enligt anvisning på förpackning.
7. Finriv skalet från 1 apelsin (endast det yttersta skalet, det vita smakar beskt) Skala apelsinen och skär den i bitar. Toppa grytan med rivet skal och bitar av apelsin och 15g persilja.
8. Servera med bulgur.
Gott gott! Kul att du visar lite från linas matkasse, samuel är lite sugen på att skaffa de :)
Jag kan verkligen rekommendera det! Kul att laga lite mat som man aldrig gör annars :)