Nelly & Molly

Jag har även idag varit hundvakt till lilla Molly - Nelly´s bästa kompis. Iaf när det gäller att busa utomhus, inne är hon lite av en bitterfitta :)

Här är iaf lite av dagens bus, och morr!



En liten puss kan jag väl få ?

v. 40

Idag går jag in i v. 40. När som helst ploppar den ut! Trodde det skulle ske igårkväll för jag hade så himla ont men sen när jag gick och la mig så släppte det och jag kunde sova skönt hela natten :) Jag tror att jag hade stått upp för länge och hållt på att fixa och dona, kroppen tar mer stryk nu än man tror..

Gissa vem som ska sola magen när ungen är ute ? ;)


Mat och trevligt sällskap

Grillning på gröningen var planerat till igår. Men eftersom jag är lite handikappad för tillfället så kan jag inte sitta ner på marken, det finns en risk att jag inte kommer upp :P Ist så fixade vi lite mat här hemma och fick trevligt besök av tre femtedelar av syskonskaran + deras respektive. Gud så kul vi hade, skrattade så mycket att jag höll på att föda där ett tag kändes det som..


Marcus, Christofer & Alban



Rebecka & Elin



Mjölkchoklad Cookies

Mums, nu ska jag snaska på dessa godingar..



.. och jag kan säga att dom är precis lika goda som dom ser ut :)



Jag har hunnit med ett barnmorskebesök imorse. Christofer hängde med för första gången, och förhoppningsvis sista :) Allt såg fint ut och huvudet var FIXERAT! Finally :D Nu slipper jag tänka på att lägga mig ner om vattnet skulle gå. Hjärtljuden låg på 137, lite skillnad sen sist. Men skönt att höra.
Det enda jag tycker är trist är att jag har gått upp 4 kg på 3 veckor. Mina fötter har svullnat upp så man ser inte ens mina anklar. Jag som trodde att jag skulle slippa all den vätska i kroppen som man läst om att alla får. Men nej då, sista veckan kommer det. Kände mig som en strandad val igår när jag skulle resa mig upp efter att ha legat på stranden en timme.
Men min barnmorska trodde att mina svullna fötter beror på att det snart är dags för förlossning, så det är ju bra :)

Nu ska jag ut och busa med hundarna i vardagsrummet, passar Nelly´s bästa kompis, grannhunden Molly. För tillfället har det lugnat ner sig men innan busade dom så att det lät som att jag hade 10 små chihuahuor hemma!

Njuter på stranden..

img_2263 (MMS)

Njuter på stranden..


Ännu en solig dag :)

Även denna dagen ser ut att bli fin, härligt härligt! Igår var jag på bebisdejt, utan bebis. Nelly fick vara stand in :) Efter det gick jag, Johanna och lilla Charlie hem till mig och åt lite sen lunch. På kvällen var det dags för styrelsemöte. Och ja, det gick ganska vilt till. Man kan säga att jag fick sagt det jag ville iaf. Det var snack om hundarna på innergården + tvättstugan. Jippe va kul det är med grannar!!!
Aja, idag är jag lite lugnare iaf. Ska fixa lite papper till försäkringskassan och sen blir det lunch med Coffe i stan. Tror det blir sushi, riktigt sugen på det idag :)

En härlig stund i hamnen

img_3644 (MMS)

En stor mage, en söt hund och massa sol, vad kan man mer begära? Åh, en mjukglass med strössel hade inte suttit fel ... :)


Från familj till familj..

Sicket rännande det är med påskfirande. I förrgår var vi hos svärföräldrarna, går var vi i stugan hos min farmor och farfar och idag ska vi hem till Coffes mormor och morfar på Råå och fira lite :) Jag tror bebisen fått sockerchock så mycket påskgodis det blivit.
Vi satt och solade oss en hel del igår, helt vindstilla och supervarmt, en pool hade varit på sin plats!! Kollade temperaturen och den stod på 20 grader i skuggan. Jag sa till min kusin att det måste vara över 30 i solen, hon sa nejnej, 28 kanske. Så, jag hämtade ut en termometer och den visade 45 grader! Herregud, inte konstigt vi svettades som grisar :) Vi var hemma redan vid 18 tiden, så vi satte oss nere på gröningen en stund. Världens härligaste kväll, det var smockat med folk och alla grillade. Förutom oss :P
Coffes bror Marcus och hans tjej hämtade upp oss efter ett tag och vi åkte hem till deras lillesyrra Rebecka. Där åt vi god mat och en massa godis och kollade på tv. Som gravid ska man ju känna sig mycket varmare än vanligt, vilket jag inte märkt förrän nu. Fick gå ut på balkongen stup i kvarten för att ta luft..

På gröningen igårkväll..


v. 39

Idag går jag in i v. 39 .. helt galet! Har känt lite förvärkar (tror jag) ? Känns lite som stickade mensverk neråt, hugger till lite då och då men det gör fortf inte så speciellt ont. Har faktiskt sovit ganska gott de sista nätterna så hoppas det håller i sig. Ryggen och revbenen gör fortf ont men även dom känns bättre, kan sitta uppe mycket längre nu än förra veckan..

Nu ska vi upp till Hyllstofta och fira lite påsk med pappas sida av familjen, det blir god mat och förhoppningsvis sooooooooooooool så att man kan få lite färg i facet ;)


Bebisen

Du är nu gravid i vecka 39. Bebisen är omkring 50-51cm lång och väger 3.5-3.8 kg. De flesta bebisar ökar fortfarande i vikt men en del magrar faktiskt vid den här perioden. Det börjar bli trångt i livmodern nu och då bebisen snurrar och vrider sig där inne så kan det hända att navelsträngen lägger sig kring halsen. Omkring 20% av alla bebisar föds med navelsträngen omkring halsen, vilket kan påverka bebisens hjärtljud mot slutet av förlossningen. I de flesta fall innebär det inget hot mot bebisens hälsa och barnmorksan för helt enkel navelsträngen över barnets huvud i samband med födslen.
Det har vuxit färdigt nu men kan fortsätta öka i vikt. Allt handlar nu om att förbereda sig på livet utanför din trygga mage. Barnet producerar fett för att klara sig i kylan utanför magen. Levern och hjärtat lagrar näring för att ta till vid syrebrist under förlossningen. Näringen hjälper även det nyfödda barnet att klara sig utan föda det första levnadsdygnet.

Mamman

Symfus-fundus är nu 33-38 centimeter. Kanske du känner dig som en jätte. I början av graviditeten är livmoderhalsen riktad bakåt för att hindra att öppningen vidgas. Nu ändras riktningen och livmoderhalsen kortas ner några centimeter. Du kan känna dig tung och trött samt ha kraftiga förvärkar. Men härda ut, snart är förlossningen här.


Glad Påsk

Vilket underbart fint påskväder vi fått i år. Jag gjorde misstaget idag att gå ut i tjocktröja och väl ute på gröningen så satt alla och solade i linne och shorts. Det blev en kort runda om man säger så ..
Annars har jag varit flitig i hemmet idag, fixat i köket, damsugat och känt mig duktig! Nu ska jag hoppa in i duschen, det blir påskmiddag ute i Rydebäck ikväll.

Nelly har gjort sig påskfin :)


Solen, titta fram tack!

Moln är det enda jag ser utanför mitt fönster, tråkigt! Vill ju ha sol igen.. Och man saknar verkligen en egen trädgård där man kan ligga och mysa såhär i kl sju på kvällen :) Men det tar vi vid nästa flytt..



Snart kommer faster Marie och hämtar mig och Nelly. Det blir lite firande för farfar som fyller år idag!


Barnmorskebesök

Igår hängde jag med mamma hem till Höganäs och sov i mitt gamla flickrum. Hon är bäst på att massera min rygg nu när jag har så ont, vilket jag uppskattar väldigt mycket! Tusen tack mamma :) Så det blev lite massage och tv tittande + att vi snaskade i oss påskgodis. Jag som inte ska ha egentligen .... men men, är det påsk så är det påsk.
Idag solade jag en timme i trädgården och fick ganska röda kinder, gud som solen tar! Efter det åkte vi in till Helsingborg för jag hade tid hos barnmorskan 14.30.
Direkt när hon satte igång hjärtljudsapparaten så slog det på, supersnabbt! Bebisen har alltid haft i genomsnitt 150 slag/min men nu var det nästan uppe i 190!! Hon sa att det troligen var för att hon hade klämt och känt på den lite och att vi skulle testa sen igen om det hade lagt sig. Vi pratade lite allmänt och mätte magen som nu hade mått på 34,5 cm. Ett stort hopp sen sist och hon gissade på att den nu väger 3300g. Hoppas den kommer ut snart!
Innan jag skulle gå så kollade vi hjärtljudet igen och det låg fortf så högt och det ville inte gå ner. Hon blev lite orolig och vi fick vänta en halvtimme i väntrummet och sedan skulle hon kolla om den lugnat ner sig. Hade den inte det skulle hon skicka oss till lasarettet för kontroll så att inte navelsträngen låg ikläm.
Men efter en halvtimme hade den lugnat ner sig och hade plus på 150-160 som är inom det normala. SKÖNT! Fast det hade varit kul att få se den på ultraljud en gång till nu innan den föds :)


Soliga dag

Detta måste vara den finaste dagen på länge! Man blir så glad, så glad :) Tog en skön morgonrunda med Nelly nere vid Norra hamnen och bara mös. Hade bara en tunn tröja på mig, bara det känns hur underbart som helst. Nu ska jag fixa mig lite, det blir ett besök hos jobbcoachen sen tittar mamma förbi en sväng.

Man måste bara njuta denna dagen, tycker synd om alla som jobbar ;)

Gott & enkelt

Färskpasta m. bacon, vitlök och solroskärnor.

Klart på 5 min :)



Nu säger jag godnatt, ska lägga mig och läsa Ann Söderlund & Hanna Widells bok "På smällen, från A till Bebis". Riktigt roliga faktiskt, jag som egentligen inte alls är någon bokmänniska.

 ~Sweet dreams~


Väskan packad!

Idag har jag äntligen packat BB-väskan. Jag tycker det är ganska svårt att planera med kläder och dylikt eftersom man inte vet om det kommer vara högsommar eller pissväder. Allt till bebben är klarpackat iaf :)
Det som saknas är en filt och amningslinne till mig själv.

2 bodys strl 50
2 bodys strl 56
1 pyamas
1 mössa
2 par strumpor
1 byxa
1 tröja

Något mer som behövs? Blöjor och så får man ju där..

Skulle det saknas något har vi ju inte långt precis och antagligen kommer Coffe få sova hemma nu när dom dragit ner på rummen och då kan han ju alltid hämta lite kläder.



Älskling har nyss tagit tåget ner till Malmö för att gå på Hoffmaestro med jobb. Jag hade jättegärna velat följa med men det fanns bara ståplats vilket inte passar så bra med alla knuffar och ståhej. Så jag får stanna hemma .. :(

Men jag har ju min lilla vovvse som älskar att gosa så jag tror vi överlever kvällen!


v. 38




Barnet

Barnet förbereder sig nu för att födas. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Ungefär sex procent föds före fullgågna 37 graviditetsveckor. Det råder oklarheter om vad som sätter igång förlossningen, men en forskning säger att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Man anser då att graviditetslängden finns i ditt barns arvsanlag. Det anlaget har alltså bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i din och din partners familj. Att barnet vuxit till en viss storlek samt om föregående fosterdel är fixerad eller inte har ingen direkt betydelse för när förlossningen sätts igång, men moderkakans livslängd spelar in. Vikt 3 200 gram.

Mamman

Vissa kvinnor ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Båda sätten är helt normalt. Däremot ska du vid plötslig viktökning eller viktnedgång kontakta din barnmorska. Nu kan det vara svårt att hitta kläder som räcker till. Klä dig bekvämt. Bylsiga, luftiga tröjor och byxor är helt rätt. Du har nog att fundera över och behöver inte öka bekymren genom att klä dig obekvämt. En del gravida kan uppleva en ilande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten.
Den allra sista tiden brukar gravida kvinnor ägna mycket tid åt att ”boa”. Städa, pyssla, gå igenom lådor och garderober. Samtidigt som detta är ett förberedelsearbete blir det också en bearbetning av det förgångna.




Idag har jag varit nere i stan en sväng och käkat lunch med älskling på Hjalmars Kök. Efter det så begav jag mig ut på presentjakt. Lillebror fyller år på tisdag och min kusin Malcolm ska vi fira nu på söndag. Gick inom Gina bara för att, och whopsan hejsan så var där en massa fina och gravidvänliga kläder. Köpte tre plagg för 147 :- ganska bra va? Bland annat denna söta som jag har på bilderna nedan.
Hittade även en snygg tröja till Coffe på MQ, även den på rea :) Hoppas han gillar den bara .. det brukar bli att jag bestämmer även vad han ska ha på sig ;)
Nyss har jag och Nelly varit på en mysig runda och hon har lekt med sin bästa kompis Molly, dom två har så himla kul ihop!
Nu ska jag göra lite pannacotta är det tänkt, vi får se hur det ska gå, man får väl bli kompis med vaniljstången & gelatinbladen..






Sushi & BB

Har nyss tryckt i mig sushi som Christofer hämtade med efter jobb. Det var sååååå gott! Saknade laxen dock, men det får bli det första jag äter efter förlossningen. Yes, nu har jag nått att skriva in i förlossningsplanen. Snälla ge mig ryggmärgsbedövning och sushi efteråt så blir jag nöjd :D

Har nyss sett BB avsnittet sen igår och kl 22 kommer dagens, jag tror jag har blivit lite beroende :)
Nu blir det en kvällsrunda med Nellybus!

Här står det still ..

Har tyvärr inte mycket att säga. Min kropp är trött på att vara gravid och krämporna blir bara värre och värre, att sitta upp är en riktig pina.. Dagarna spenderas mestadels i sängen, gosandes med Nelly och nu väntar jag bara på att bebisen skall komma ut! Men det kan ju ta en månad till om det vill sig riktigt illa..
Det finns ju så mycket att göra när man är ledig, önskar så att min kropp hade samtycke med hjärnan.

Komatta!

Vill ha, vill ha!


Jag, Helene och Mimmi åkte ner till Malmö idag för att hälsa på Didde. Passade även på att åka inom ILVA och kolla in deras komattor. Jag har letat på mååånga ställen men inte hittat någon riktigt snygg. Alla har lite skavanker här och där och ser nästan lite FÖR riktiga ut. Hittar jag fejk köper jag hellre det. Gillar egentligen inte tanken på att ha en död ko på golvet. Men snyggt är det! Det är bara att leta vidare :)

Igår var jag på 25 årsfest hos Johanna som fyllde år i måndags. Supertrevligt och jättegod mat. Jag körde hem lite efter tolvslaget för ryggen och revbenen höll på att ta dö på mig. Det gör dom nu också så det blir att slänga sig i soffan och kolla på Stockholm Båstad och sen Big Brother ;) CIAO


v. 37

Barnet

Barnet ökar fortfarande i vikt, men växer inte så mycket på längden längre. Barnet är fullt medvetet. Det lagrar näring i sina organ för att klara eventuella påfrestningar vid förlossningen. Barnet tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Ändå är lungorna de sista av barnets organ som mognar. Nu ligger de flesta startklara med huvudet nedåt. Om inte, brukar man försöka vända det.

Mamman

Det kan vara dags när som helst nu, men ta det lugnt. Många går längre än 40 veckor, särskilt förstföderskor. Att föda mellan vecka 37+0 och fram till vecka 41+6 anses normalt. Ditt fundusmått har planat av nu och växer inte lika snabbt. Många barn sjunker djupare ner i bäckenet nu. Det är vanligare om du fött barn tidigare. Brösten producerar redan råmjölk. Bäckenet är utvidgat. Den allra sista tiden brukar gravida kvinnor bli försjunkna samt kan ha svårt att sova. Kanske kan man se det som en förberedelse inför alla vakna nätter som väntar tillsammans med babyn.

Taget från vardguiden.se


Detta fina plagget köpte jag härromdagen. Tog strl 62 så kan säkert hon/han ha det till hösten.. :) Om det inte blir en jättebebis. Det känns inte som en jättebebis men man vet aldrig!



Mamma har nyss varit på besök och vi gick en mysig runda i pålsjöskog med hundarna. Det blåser fortfarande ute så att man nästan flyger omkull så vi tänkte att i skogen är det lä, och det var det :)
Nu snart kommer Anna hem till mig. Vi ska laga lite pestokyckling och pasta och sen ska vi göra bananmilkshakes, det ni ;)


Blonda slingor

Det blev en väldigt standar klippning, bara de slitna topparna + lite uppklippt där fram. Sen blonda slingor som vanligt. Ett säkert kort!

Före                                                                           Efter

 

Till frissan..

Jag har en så enorm utväxtrand att det nästan är pinsamt. Har aldrig gått såhär länge utan att färga håret. Har läst en massa artiklar om att färga håret under graviditeten och jag har inte kommit fram till om det är farligt eller inte. Men har tänkt att det kan jag göra när bebisen är ute. Men nej, nu kan jag inte vänta längre, känner mig så himla ofräsch!! Och vem säger att jag har tid när den kommer ut !?
Pratade med min frisör och hon sa att om man bara ska göra folieslingor så är det ingen fara för färgen går inte ner i hårbotten. Så nu ska jag till Jenna och göra en massa fina blonda slingor och klippa lite på mitt långa slitna hår :) Jag kan verkligen inte bestämma mig för om jag ska klippa upp igen eller ha det rakt som jag nu sparat i ca 2 år.. Sen vet jag inte om jag vill ha både bruna och blonda slingor eller bara blonda. Ja, jag får väl överväga när jag kommer dit..

Alla som känner mig vet att jag är Miss Beslutsångest..

Det blev en hund

Jag är så nyfiken på hur vår bebis kommer att se ut. Tänker på det hela tiden. Vilka drag kommer den få av mig och vilka kommer den få av Christofer. Liten eller stor, lugn eller vild? Pojke eller flicka? Eller varför inte en hund eller en alien? :) Jag kan fortfarande inte förstå att det ligger något med ansikte där inne.

Jag försökte få Nelly till att stanna i spjälsängen men hon vägrade..

 

Idag har jag varit hos jobbcoachen och efter det hälsat på Johannorna och deras gulliga bebisar. Nu ska jag laga lite mat för magen kurrar! Kl 21.00 är det Desperate Housewives, missa inte det :)

Smygtitt..

Efter en dag hos tandläkaren, jobbcoachen och ett litet besök hemma hos farmor och farfar har jag nu börjat röja undan sen gårdagens snickeriande :) Här finns saker överallt fast det känns ganska onödigt att fixa för mycket då vi ska fortsätta nu till helgen. Inte alls mycket som är kvar, bara handtag, sockel och några enstaka luckor..
Men här kommer en liten smygtitt på det som gjorts. Önskar att jag vore rikare så att vi kunde renovera hela köket, det hade verkligen behövts..



Black Swan

I fredagskväll blev det pizza och film, Black Swan. Den var faktiskt riktigt bra, lite störd, psykad film där det gällde att hänga med. Inte för att jag förstod den fastän att jag satt helt koncentrerad under hela filmen. Skum men bra!



Igår var vi och hälsade på Christofers jobbarkompis som fått barn. Söta söta Bianca, åh bara smälte när man såg henne. Endast en vecka gammal och hur snäll och söt som helst.
Idag har mamma och Ola varit hos oss och hjälp till med köket. Det blev nästan klart, lite luckor som fattas. Ola gjorde klart mest, men Coffe hjälpte till så gott det gick. Jag och mamma var på tippen och lagade mat och ansträngde oss inte för mycket :)


Här jobbas det för fullt!



Nu börjar Stockholm Båstad, såååååå bra! Helt klart godkänt program för att ta över Solsidan :D

Vecka 36



Bebisen

Din bebis är nu c:a 34 cm från huvud till stjärt och omkring 48 cm från topp till tå och väger runt 2.7 kg. Bebisens ansikte har blivit rundare och ser nu mjukt och knubbigt ut. Bebisens huvud är fast men inte hårt, eftersom det behöver vara något formbart för att kunna passera ut genom ditt bäcken. Trycket på bebisens huvud kan göra att det ser tillplattat eller toppigt ut diret efter förlossningen, men det kommer att gradvis försvinna och gå tillbaka till normalt.
Du har nu så mycket fostervatten som du kommer att ha och bebisen rör sig inte lika mycket som den gjort tidigare. Detta kan verka oroande men så länge du kan känna den röra någon eller några gånger sig varje dag så finns det ingen orsak till oro.


Mamman

Övre delen av din livmoder är nu ännu lite längre upp och befinner sig c:a 14 cm ovanför naveln. Livmodern har vuxit en hel del de senaste veckorna allteftersom bebisen lagt på sig vikt. Du har antagligen gått upp omkring 13-14 kg fram till nu och du kommer inte att gå upp särskilt mycket mer.
Eftersom din livmoder trycker på organen i bukhålan och upp mot bröstkorgen så kan det ibland kännas obehagligt och svårt att andas. Du kan också känna smärta när din bebis sparkar på intilliggande organ.
Lyckligtvis så kommer bebisen att sjunka ned och fixeras i ditt bäcken under de kommande veckorna, och då kommer mycket av obehaget och andningsbesvären att avta.
Vanligtvis träffar man sin barnmorska/läkare varje vecka från och med nu, för att kunna följa slutstadiet av graviditeten och hur förlossningen närmar sig.


RSS 2.0