30 December

Det känns som sista dagen idag. Lite kusligt.. Det blir bara värre om man tänker på att åren bara går och att man bara blir äldre och äldre. Ibland kommer frågor fram som; varför finns vi? Hur skulle jorden se ut om vi inte fanns, och tänk om inget fanns .. Man blir helt knäpp! Jag kan ha många sånna dagar, haha, lite sjukt :) Nog om det, jorden kommer inte gå under än, men dom skrev väl 2029 i Aftonbladet? Lugn, några år kvar iaf.

Mamma och jag har shoppat lite idag, hittade äntligen min nyårsklänning. SVART! Vad annars, jag har alltid svart. Hum, funkar det på bröllop ? Har kollat upp på massa sidor och där står väldigt delande meningar. Men nu är det ju ändå Nyårsafton, jag tror inte att jag är den ända som kommer ha svart på mig. Köpte en beige-glittrig sjal till, alltid nått :)

Mamma skulle iväg på fest redan ikväll, så jag fick äran att sminka henne. Tvingade fram ett foto också, det är inte många sådana man har på sina föräldrar, så man får ta chansen :)



Hon tog med sig lilla Nellan .. snyft, kommer sakna henne oerhört mycket. Tror hon uppskattar landet lite bättre än stan på nyår..


Simmat!

Idag har jag och Anna varit och simmat. 38 längder blev det för min del. Trodde inte att jag skulle orka, men det va inga problem, magen hängde på :) Har hört att simning är den bästa träningen som gravid, så det blir nog ett antal besök till innan det är dags! Efter det gick vi en sväng i stan. Letade klänning utan resultat, men hittade två par jeansleggings i grön och beige. Älskar mina svarta som jag har så det blev lika dana från VILA. Dom är super att växa i :)
Nu sitter jag här hemma, helt slut i kroppen och trycker i mig blåbär.. Åh så gott! .. men har en hund som står och dreglar, inte visste jag att små vovvsingar gillar blåbär :)

Nyårsklänning?

Svårt detta året tycker jag. Magen är ivägen i allt! Inte kul att trängas med allt folk nu på mellandagsrean heller, men kanske ska ut en sväng i stan med Anna imorn. Klänningen ska jag kunna ha på bröllopet vi ska på innan nyårsfesten. Blir lite tajt att åka hem imellan så vi får köra på samma outfit :)

Idag har jag varit ute i stallet, storhandlat + varit hos jobbcoachen. Nelly har varit hemma helt ensam hela dagen, stackars liten. Men hon har haft det gött under täcket ..

Inte helt fel det heller, det är så man ska spendera dagarna nu när det är så kallt!


Isiga vinter

Helt sjuk vinter i år. Tror aldrig att vi uppnått minus 20 nere i Skåne .. en riktig vargavinter :) Här är lite vinterbilder som jag tog för några dagar sedan en morgon i stallet. Helt vindstilla, solen sken och Zenda var helt vild i snön :D




Idag har jag och Johanna varit en sväng på Väla. Gjorde inga stora fynd precis, men jag hittade iaf en present till min kusin som nyss fyllt 21 :) Jag och Christofer har precis käkat thaimat som vi beställde hem, maten kom med taxi haha :) Är man lat då eller? Men ut i snön nu ikväll är ingen höjdare. Nu är vi MÄTTA som bara den! Det är simpsons på tv nu.. om och om igen, inget för mig, men snart är det slut och då ska jag plocka fram after eight och ha söndagsmys. Älskar After eight :)

Världens bästa julklapp

Det är tur man har en älskling som vet vad man vill ha .. :) En systemkamera har jag önskat mig VÄLDIGT länge. Nu sitter batteriet på laddning men sen ska det fotas som bara den. Det blir julfirande med pappas familj idag uppe i farmor & farfars stuga :)


MERRY CHRISTMAS

Nu är alla paket inslagna och granen har kommit på sin plats. Har dock några paket kvar som jag ska ut och jaga nu. Sen blir det julfirande med mammas sida av tjocka släkten. Imorgon blir det firande med Christofers familj och på juldagen så firar vi med pappas sida uppe i stugan i Hyllstofta. Det blir tre långa dagar med god mat och trevligt sällskap. Hoppas alla får en underbar jul med massa julklappar!

GOD JUL


Julgodis & paketinslagning

Sitter och smaskar på julgodiset som jag och Johanna gjorde igår. Det gick riktigt snabbt och blev riktigt GOTT!



.. sen fick jag en julklapp av Johanna som jag inte öppnat än, spännade spännade :)



Nu ska jag fortsätta att slå in paket, har en del kvar. Vi ska även klä granen ikväll när Coffe kommer hem, den är lite tung för mig! Köpte en julgransfot på Åhlens idag, halva priset, är man ute sent då? .. alltid ute i sista sekund, tycker knappt att det är lönt med gran om man inte ska vara hemma över julen. Men men, ikväll kommer den upp! Trist nog känner jag inte granlukten, det är ju det som är hela grejen .. Kom på att det finns granspray, ska ut och leta imorn!


Jobbcoach

Jag har nu fått min egen jobbcoach, SUPERTREVLIG! Och jag är sååå glad så glad, äntligen en människa man kan snacka med och som förstår en. Inte helt lätt att söka jobb som gravid.. Ska dit varje måndag för uppföljning om hur det går osv.. Känns faktiskt ganska bra :D

Om någon timme ska jag hem till Johanna och lilla Milton och baka julgodis. Ska bli jättemysigt! Hundarna får hänga på, så det blir fullt hus och julmys :)


En morgon hos barnmorskan

Jag är nu i v. 21 och det var dags för ett besök hos BM. Jag tycker det är väldigt kul att gå dit, hon som jag går till är världens trevligaste. Jag fick tillbaka alla mina provsvar, och nej, jag hade inte HIV :) Inte för att jag trodde det men känns bra att veta att man inte bär på något alls :) Jag har blodgrupp 0 positiv, vilket innebär att jag inte behöver göra mera tester som jag hade behövt om jag varit negativ. Känns skönt!
Sen lyssnade vi på bebis hjärta. Häftig upplevelse, det har vi inte fått göra tidigare. Det slog 155 slag/min. Det lät jättehögt, men hon sa att det är fullt normalt. Har läst att tjejer har högre än killar så vem vet, det kanske är en liten flicka ändå :)
Senare idag ska jag besöka en jobbcoach för första gången. Ska bli spännande att se vad han säger. Svårt att tro att någon skulle anställa mig när jag ska föda om några månader. Men man får ha hoppet uppe!


Liten och stor



1 litersflaskan ser ganska mini ut bredvid denna 7 liters. Ganska häftig, ellerhur ? :)


Snart jul!

........... :)


Fastighetsvärdering

Jag trodde att denna kurs skulle bli roligare än vad den är. Sitter med huvudet i boken och lär mig nada ... Fick iofs VG på ekonomin som jag aldrig trodde att jag skulle klara, så hoppet är inte ute. Men varje gång jag öppnar denna feta bok så vill jag bara somna. Är man motiverad då?

Nu ska jag ut i köket och koka ihop lite spagetti & köttfärssås! Det kanske ger mig lite extra energi..

Lite glitter & huvudvärk

Det kan väl sammanfatta dagen väldigt bra. Jag har varit inne största delen av dagen och vilat upp mig från denna hemska huvudvärk jag haft, eller har rättare sagt. Den vill inte försvinna..
Jag har nu på kvällskvisten försökt att göra hundarna till lucia modeller :) Nelly ville hellre sova, så det fick bli en trött chihuahua med glitter! Ha en trevlig lucia kväll, jag kommer snart bädda ner mig igen...


Sushi time!

Äntligen har jag fått tillbaka mitt sushi-sug :) Har faktiskt längtat! Som gravid är ju laxen inte bra att äta dessvärre, vilken är min favorit. Det får bli avokado + ägg nigris ist. Funkar finfint, åh så hungrig jag är! Snart kommer älskling hem från jobb och jag bad honom köpa med lite hem. Det blir en lugn myslördag med sushi film & godis :)


En skön sensommarkväll med massa LAX nigris, man kan ju inte mer än längta tillbaka ;)

Halva tiden avklarad

Tänk så fort tiden går, idag går jag in i v 20. Alltså har halva tiden gått. Lite konstigt, det känns som att jag fick reda på det förra månaden. Magen har ju inte heller växt så mycket så det kanske är därför det känns lite overkligt. Jag går bara och väntar på dom första sparkarna. Lägger händerna på magen hela tiden och letar, men inte än. Det borde komma när som, läste att man kan känna det för första gången mellan v 18 till 20. Men allt varierar ju från person till person. Det glömmer man ofta, iaf jag, som stirrar mig blind på vad som står i faktaböckerna. Om ca 1 vecka ska jag till BM och mäta och väga mig så då lär jag få svar på om jag är normal :)

Såhär ser magen ut idag iaf ..


Grattis Jay!!

Så det blev tillslut en Helsingborgare som segrare av Idol. Skitkul :D Även om jag inte var något större fan till en början så blev jag lite gladare när han börja sjunga lite "lugnare" låtar. Jag är inte för skrikmusik om man säger så. Soft rock är helt ok och kan tillochmed vara lite mysigt att lyssna på. Jay har ju en supermysig röst.
Har dock en kille här hemma som är väldigt orolig över att hans lite mindre Helsingborgsband Von Benzo ska lägga av, vilket dom nog kommer göra ett tag framöver. Kan inte tänka mig att han får ta med bandet i Tv4´s kontrakt!

Vi har haft Anna & Victor på besök nu under kvällen. Käkat god mat som jag och Anna gjort till våra män :) Fläskfilé m. potatisgratäng och smaskig avokadosallad. Till efterrätt gjorde vi tobleronepannakotta, HIMMELSKT GOTT!! Fick idén från tvprogrammet Halv åtta hos mig. Kan verkligen rekommendera att göra det hemma, tar typ 5 min att slänga ihop. Recept hittar du här

Nu är det sängdags, ska bara smörja in lilla magen först. Eller lilla och lilla, den har växt en massa dom sista dagarna, snart kan jag kanske inte knäppa jackan. Brr så kallt det kommer bli! NATTINATTI :)


Fixa & trixa

Va så himla trött på min bloggdesign så det fick bli en ny. Ganska mörk .. hum, nja vi får se om jag hinner klura på ännu en ny. Man blir ju aldrig nöjd. Gör man en mörk vill man ha en ljus osv .. Så är jag när det gäller allt faktiskt. Men det finns ju saker som är omöjliga att byta ut hela tiden. Kanske är därför jag flyttat 5 gånger de senaste 5 åren. Jag vet inte, men jag börjar tröttna. Just nu bor vi i en tvåa som funkar jättebra. Här kommer vi stanna i minst 2 år, sen är det ju dags för lillan att få ett eget rum. Man är nog mer sugen på hus då kan jag tänka mig :) Letar iofs redan nu på hemnet, men inget som fallit mig i smaken (förutom dessa mångmiljonvillorna på Tågaborg ) Men drömma kan man alltid ....

.. eller varför inte detta underbara hus i Miami.. om man nu ska drömma stort :)

Baby-träff :)

Hela tjejgänget träffades igår hemma hos Johanna K som fått det senaste tillskottet. Jättefin liten kille, dock inget namn än, det kluras det fortfarande på! Vi fikade och hade det allmänt trevligt med en massa babysnack :)



Johanna med sin lilla baby & Malin


Nelly är nyfiken på Milton :)


De nyblivna föräldrarna


Stolt pappa!


GULLUNGAR
:D

Innemys i vintervädret

Ultraljudet visade att allt var bra, tio fingrar och tio tår :) Det var en riktig sprallfia därinne, hej och hå va hon höll igång. Ja, nu fick vi inte reda på hundra procent vad det va. Ingen synlig snopp iallafall. Hon trodde det va en flicka men det var för svårt att se .. typiskt! Jag som var så nyfiken .. :) Det är bara hålla sig och köpa rosa kläder när den tittar ut. Vi får hålla oss till vitt, beige och gult sålänge. Nytt förlossningsdatum fick vi också, 6 maj :)
Nu är den lilla 18 cm lång och väger 200 g .. det dröjer inte länge tills jag kommer känna sparkar, spännande!

Idag blir det att mysa inne med Nellybus som redan har gosat ner sig i täcket som jag slängt i soffan. Hon är expert på att mysa & sova. Det är hennes liv, mysa sova äta och lite bus med nallarna :D


Pojke eller flicka?

Det får vi reda på tidigt imorgonbitti! Jag är såååå spänd och nyfiken :) Jag har varken önskan om det ena eller andra men vill gärna veta innan den lilla ploppar ut. Så mycket lättare med all planering!
Men man får ju inte hoppas på för mycket, den lilla kanske håller för sina privata delar. Det återstår att se, 8.15 har vi tid på lasarettet :)


Nu är jag redo för fest!



.. och magen putar ut ;)


Härlig lördagsmorgon

Gick upp 9.00 för att flytta bilen, måste skaffa garage snart! Försökte somna om, men icke så nicke. Satte mig ist framför tvn och kollade på mäklare i USA och bredde mig denna gooooooda smörgås! Underbart god :)



Idag blir det fest! Christofer och hans syrra Rebecka ska ha 20 respektive 25 årsfest, så nu blir det att fixa och trixa. Jag älskar och planera så hjälper mer än gärna till. Igår marinerade vi fläskfilé och bakade kladdkaka. Det kommer bli en riktig höjdarkväll!


Den bästa julsången


1 december

Tänk så fort tiden går, redan 1 dec och om en månad är det redan 2011. Vi har precis bokat in vår nyårsfest! Det är nog första gången jag är en månad tidig med att planera nyår, det brukar alltid bli att det bestämms dagen innan typ :P Som allt annat jag gör! Vi ska först på bröllop på dagen sen på kvällen blir det fest i Jacob Hansens hus nere i stan, ska bli skitkul, längtar redan!

Idag har min kära kusin fixat hästarna så att jag kan vara hemma hela dagen. Tack tack, det uppskattas i denna kylan! Det ska pluggas och mysas :) Erica kommer hit om någon timme, ska bli jättekul att ses, känns som evigheter sen. Malin kanske också tittar förbi :)

Nu ska jag gosa ner mig med Nelly i soffan. MYSPYS :)


RSS 2.0