Sista natten med gänget ..

 .. imorgon åker min älskling :(




Jag vet en viss stallkamrat som kommer sakna honom..


Babystuff

Nu i helgen var jag och älskling ute och kollade på lite babyprylar. Letade bilstol, hittade ett fynd! En snygg svart BRIO inkl. basenhet för bara 1399:- MEN, vi ville kolla på lite fler ställen innan vi bestämde oss. Hittade inget bättre så jag åkte och köpte den vi kollat på nu imorse efter bilbesiktningen. <--- som lilla bettan klarade sig igenom utan anmärkning :)






Denna söta bodyn hittade vi i lördags med matchande nappar till :)




Väla + kalas

Äntligen hemma i Helsingborg. Planet från arlanda var 3 timmar sent!! Höll på att bli galen.. segt att vänta så himla länge när man dessutom haft en jobbig skoldag. Provet gick inte som det skulle, har inget svar än men det kändes inte bra. Coffe kom och hämtade mig lite över 22 på Ängelholms flygplats. Gud som man saknar varann efter bara 3 dagar. Inget mer resande innan bebisen kommer, behöver lugn och ro känner jag :)

Nu ska jag fixa håret, sen blir det en sväng till väla (ska hämta min nya mobil hoho, spännande) + leta present till Coffes bror Marcus som fyller 23. Ikväll blir det kalas i Rydebäck, innan dess ska jag väl hinna med stallet en sväng. Nu får jag skynda mig, ha en trevlig lördag!

Drar till Stockholm .. ciao!

Skriva lite prov, träffa underbara Carro & ta en sväng till Kungsholmen för att hitta denna snyggingen som jag träffade för nått år sen ;) Miauu..



Kontraktet skrivet och klart!

Nu är papperna på Didde klara, den 1 mars kommer Anne från Malmö och hämtar honom. I ett år ska jag vara utan min lilla bebis, hur ska jag klara mig :(

Vi fotade även lite i stallet. Helene behövde bilder på halsdukarna, för på ons ska dom upp och förhandla lite med Hööks, hoppas att dom nappar :) Så andra kusin Sarah fick vara lite modell med Didde. Superfina bilder på dom!




Solsidan

Har nyss tittat på Solsidan. Säger bara, herregud så kul! Verkligen min humor .. :)



Idag har jag varit en sväng hos min bror och hälsat på. Han hyr en gård ute i ingestanns, eller ja, typ Spannarp om någon känner till det. Tänkte att han skulle ta en titt på min bil som snart att besiktigas. Det blir nog att fixa hjulinställningar (även om han säger att man inte kan kugga på det .. hum, litar inte på honom) Man vill ju att allt ska vara perfekt. MÅSTE städa den också, baksätet är inte att leka med!

Nu blir det att kolla upp lite däckfirmor. Hoppas någon kan med kort varsel, åker till Sthlm på tis så det måste fixas imorn.

Nu ska jag göra lite toasts till mig och älskling. Toast & O´boy. MUMS!

Härliga dag!

Helt fantastiskt underbart fint väder idag! Va ute i stallet en lång stund och bara mös och tittade på när Nelly lekte med stallkatten Savannah :)
Mötte upp Coffe i stan när han stängde butiken vid 14. Vi gick och käkade sushi och efter det satte vi oss på Waynes och fikade.. Åh, sicken härlig dag!!
Nu har vi nyss kollat på melodifestivalen. Inga höjdarbidrag precis. Dom dära blå gubbarna kan ju gå och hänga sig .. Jag hejar fortf på Loreen med "My Heart Is Refusing Me" Riktigt bra låt. Men hittar den varken på youtube eller spotify..

Mamma då ..

Mamma kom förbi en stund idag och hon hade med sig en superfin ros till mig. Namnsdagspresent :) En dag för sent dock men vad gör det. Vi käkade lite och hade en liten massagestund som alltid.. tur man har en morsa som är duktig på att massera :D

Fina rosen!


sex år

Igår firade jag och älskling vår årsdag. 6 år, jag kan inte fatta det..

Här är vi i Stockholm förra våren,


Glukosbelastning

Var hos BM imorse. Glukosbelastning var det som skulle göras. På fastande mage skulle jag dricka 1 glas med sockerblandning, sen sitta i väntrummet i 2 timmar och efter det ta ett blodprov. Fick jättebra resultat men mådde pyton :S Tog en macka när jag kom hem runt 10 tiden men det hjälpte knappt. Sen skulle jag snabbt ut till stallet, skitkul när man känner sig helt svimmfärdig. Men det var ju besiktningsdags, så det kunde jag inte missa. Didde klarade den utan några problem! :) Skönt att ha det avklarat, nu ska det bara skrivas kontrakt.

Mätte även mage och lyssnade på bebis puls hos BM. Magen var 26 cm och lillen hade puls på 145 :)

Nya skor

Inte till mig utan till hästen. Lägger betydligt mer pengar på skor till honom än till mig själv. Riktigt dyrt är det, men nu var det sista gången på ett år. Snart blir den lilla kraken malmöbo :) Han ska besiktigas imorn + raspa tänderna. Hoppas hoppas att han går igenom. Inte för att det är något fel på honom men man vet aldrig vad dom hittar. Hoppas också på att vädret kan hålla sig, lite sol hade varit på sin plats!

Nu skriker min rygg efter att ligga ner, magen börjar bli tung! Så ska lägga mig i sängen och läsa lite ur fastighetsförmedlingsboken, sen ikväll när älskling kommer hem så ska vi äta lite fläskfilé. GOTT!


Älskad, men DYR I DRIFT..



Blir galen!

Suttit ett VÄLDIGT långt tag nu och pillat med bloggen. Men den vill inte som jag vill ..

Ska ha rundade hörn på min header. Funkar fint när jag sparar och allt sen när den ska upp här så syns det inte. Nu blir jag galen. Dags för lite tvtittande eller nått annat, har stirrat alldeles för länge på denna skärmen. Älskling har varit uppe i Sthlm idag och kommer snart hem :) Planet var såklart försenat och han har varit uppe sen 4 i natt så han kommer väl däcka när han kommer hem!


Pluggdax

Har bara en vecka kvar, sen blir det sista tentan. Har inte ens bokat tåg upp och bara kommit en liten bit i pluggandet. Åh, blir så trött på mig själv. Alltid ute i sista minuten .. MEN, nu ska jag ta mig i kragen och läsa ordentligt :)


Här är en gullig bild på Nelly och Milton som jag tog i fredags då vi va hemma hos familjen Nordin/Lövstedt. Milton ser lite skrämd ut, men det var nog blixten som irriterade honom till slut. Sen att ha en vovve nosandes i tuppkammen kan inte varit jättekul .. :P



 .. och på Johannas goda blåbärscheesecake ;) Supergod!


Finally!

Äntligen är maskoslampan uppe + att strömmen fungerar som den ska. Jag har ju hållt på med att koppla dessa sladdar nu i månader och inte fått lampan att lysa. Vet ni vad felet var? Att jag hade satt i en lågenergilampa till en dimmer .. tur man har en pappa som kommer och fixar. Nu sitter där en vanlig 60 v lampa. Tur man hade några kvar, dom säljs ju inte längre. Hoppas på att den räcker länge :)


Full fart!

Varit i stallet, handlat, dammsugat + gjort mig en god räkmacka :) Det har jag hunnit med idag. Nelly var helt vild när jag kom hem, som alltid. Passade på att träna mig lite på kameran. Har det alltid på auto, ett säkert kort, men lite tråkigt. Ställde in den på "sport" och tänkte att detta skulle kanske passa in på en Nelly i full fart! Gillade det jättemycket och kommer nog använda mig av denna inställningen i fortsättningen. Här kommer lite bilder..




Ikväll ska jag och Coffe hem till Johanna, Micke & Milton. Vi ska äta gott + att det kommer bli lite söta bilder på Milton och Nelly, man kan ju alltid hoppas iaf. Svårt att ha djur och småbarn som modeller.
Tar nog med oss vårt älskade spel "Alias" SKITKUL :)

Powerwalk i solen

Nelly och jag har precis kommit in från en supermysig runda längs friabad. Solen sken på oss till en början sedan blidde det kallt! Men det var bara att ta snabbare steg så höll vi värmen. Bebisen har nog somnat nu, tur är det. Den kan sparka ganska hårt nu och har gjort det hela morgonen.. Igår hade jag sammandragningar så in i.. det gjorde inte ont men var sjukt obehagligt!




Smaskig lax :)

Nu ikväll har vi ätit supergod lax, ännu ett recept från Linas. Närmare bestämt Lax med krämig arborioris & sweetlimesås med grönsaksstavar!



Nu blir det att nanna kudden, sweet dreams..


Babykläder

Igårkväll var vi hemma hos Johanna, Daniel & deras lille Charlie. Hej och hå som armarna gick, han fäktades hej vilt hehe, så himla söt. Vi fick lite babykläder med oss hem. En massa bra plagg som passar både kille som tjej. Tusen tack, jättefina grejer :D



Nu ikväll har ännu en kasse från Lina knackat på dörren. Full med god mat!! Imorn blir det lax :)

Tittut!



Inte så poppis att väcka en sovande hund med en blixt i ögat. Nu ska jag till jobbcoachen sen blir det en sväng till stallet. Ska longera hästapållen en stund så att han får biffa till sina muskler igen efter allt vilande..

5 februari

Mest tagit det lugnt idag, varit en sväng i stallet och släppt ut Didde i hagen. Äntligen.. efter en vecka i box pga isen. Skönt att det börjar töa upp nu. Vårkänslorna börjar komma. Hoppas dock på liiite mer sol och lite mindre blåst. Men orkanvindar väntas så man kanske inte ska hoppas på för mycket ..
Ikväll blir det bara lite tvtittande, kanske melodifestivalen :)




Musslor & mys

Musselpremiär för Sandra. Att laga alltså :) Blev nästan för lyckat för att vara sant. Det är sällan jag lyckas med en helt ny maträtt. Blandade lite från olika recept, hittade inget som passade mig i smaken, så här har ni vitlöksmusslor a´la Sandra m. vitlöksbröd!



Började med att skölja 1 kg färska musslor och rensade ut dom som redan var öppna = dåliga.
Hackade upp charlottenlök, fänkål och massor m. vitlök. Stekte det sedan i olja och smör.
Efter det kryddade jag med timjan, vitpeppar och hackade i lite färsk persilja.
Därefter hällde jag i 1 fiskbuljong, 3 dl vatten och 2 dl grädde.
Sen är det bara att slänga i musslorna och låta koka under lock ca 5 min, thadha ;)

Gjorde även vitlöksbröd till på ciabatta, gott att doppa!


Det går alldeles för många matlagningsprogram på Tv nuförtiden. Man blir ju helt inspirerad..

 Nu blir det kladdkaka :D


v. 28

Idag går jag in i vecka 28. Nu sparkar den lilla även på dagen. Man kan ju hoppas att honhan fortsätter med det och kommer in i en bra dagsrythm :) Har haft mycket ont på högra sidan nu de senaste veckorna och det blir bara värre och värre. Det hjälper att lägga sig och vila en stund :)




Nu är bilen glad!

Var hos jobbcoachen imorse. Ist för att leta jobb ska jag försöka hitta praktik tills det är dags att föda. Kändes skönt att hon inte pushade för mycket på att jag skulle söka jobb. Det känns ganska omöjligt just nu om man säger så .. Efter det så körde jag till stallet och tog en härlig promenad med Didde. Usch så smal han är, känner inte igen min häst. Proppade i honom en massa hö, sen körde jag vidare och tvättade bilen. Snacka om att det behövdes! Man känner sig inte så himla motiverad att tvätta den på vintern, den står ändå ute och blir hur skitig som helst. Men nu har vi garage, hur gött som helst! Nu kommer den hålla sig ren och varm. Härligt härligt :) Tänk alla timmar man har lagt ner på att leta parkering ... Snart är det dags för ny bil. Blir lite jobbigt med en bebis i baksätet om man inte har fler än 2 dörrar. Nej, det kommer inte att fungera. Kollar runt som en galning på andra bilar nu och jag är ganska kräsen. Den ska vara svart, inte gått för långt, avtagbart drag, kombi men inte för stor, ligga runt 50000 och gärna vara en audi. Önskar att jag var rikare ..


Farmor mat

Nu har en ny rätt från Linas matkasse gjorts. Tänker på farmor när jag äter sånhär husmanskost om man nu kan kalla de det. Mannen fixade igår :) Blev riktigt gott!

Två-i-ett-gryta: mustigt marockansk- eller örtigt provencalsk med frisk apelsin





1. Skala och klyfta 125 g schalottenlök. Skala och skär 300 g morötter i slantar.

2. Hetta upp en klick smör i en stor stekpanna eller stekgryta. Bryn ca 600 g tärnad rostbiff, gärna i omgångar.

3. Medan du steker köttet, krydda med något av följande smaksättningsförslag: Marockansk ELLER provencalsk.

4. Marockansk: ½ tsk salt, 3 krm mald ingefära, 3 krm kanel, 3 krm spiskummin och 2 krm svartpeppar.
Provencalsk: ½ tsk salt, 1 tsk torkad timjan, 2 msk tomatpuré och 2 krm svartpeppar.

5. Tillsätt sedan lök, morötter och pressa ner 2 vitlöksklyftor. Slå på 4 dl vatten och smula ner 1 tärning köttbuljong. Låt koka upp. Sänk värmen, lägg på ett lock och låt koka i 20 min. Smaka av och tillsätt 1 msk honung.

6. Koka 4 potioner bulgur enligt anvisning på förpackning.

7. Finriv skalet från 1 apelsin (endast det yttersta skalet, det vita smakar beskt) Skala apelsinen och skär den i bitar. Toppa grytan med rivet skal och bitar av apelsin och 15g persilja.

8. Servera med bulgur.


RSS 2.0