Festligheter

Igår var jag på Malins 26 årsfest. Jättetrevligt :) Men jag gick hem redan vid 23 pga ryggvärk, trötthet + huvudvärk. Inte lätt att vara uppe sent som gravid. Den extrema tröttheten har börjat komma tillbaka. Idag har jag varit helt off. Var ute och gick i solskenet med Didde imorse så att han fick röra på sig lite. Hagarna är fortf isbana, så det blir att stå inne och få lite promenader då och då ist :) Nu har älskling tagit över hemmafrurollen och har lagat jättegod kvällsmat. Så nu blir det mat + film " I rymden finns inga känslor"

Äntligen ..

Nu ska vi iväg och hämta Didde på djursjukhuset. Han är helt frisk :) Lite mager dock, men det ska vi nog kunna fixa!! Har saknat min lilla hästapålle, hur ska det gå när han åker!?

100 dagar kvar!

Nu är det bara 100 dagar kvar, sen har vi en liten bebis här hemma. LÄNGTAR!
Vet fortf inte om vi vill kolla könet en gång till eller om vi ska låta det bli en överasskning. Magen växer iaf som den ska, 24 cm mättes magen till och bebis hade puls på 148. Nästa gång jag ska dit blir det på fastande mage. Ska göra glukosbelastning, där dom kollar så att jag inte ska få gravid diabetes.

Nu är klockan läggdags. Ska ringa vet imorn och se när jag kan hämta min lilla snutte på djursjukhuset. SOV SÖTT

Linas matkasse

Vad ska vi äta ikväll älskling? Den frågan ställer man sig vare dag. Iallafall i vårt hem .. Det blir nästan alltid samma mat vecka efter vecka. Vi slog till och testade Linas Matkasse :) So far so good.

Dagens kvällsmat: Ugnsgrönsaker med halloumi, bulgur och kikärtskräm på soltorkade tomater




Ingridienser:

Bulgur
Gul paprika
Halloumi
Kikärtor
Körsbärstomater
Soltorkade tomater
Vitlöksklyfta
Zucchini
Honung
Olja
Salt
Svartpeppar
Vinäger

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Koka ca 4 portioner bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
3. Skiva 1 zucchini och skär 1 gul paprika i klyftor. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form tillsammans med 250 g körsbärstomater. Strö över lite salt och svartpeppar och droppa över lite olja. Ställ in formen i mitten av ugnen i ca 20-25 min.
4. Skölj 230 g kikärtor i kallt vatten. Ta fram en stavmixer eller matberedare. Blanda kikärtor, 90g soltorkade tomater, 3 msk olja, 1 tsk honung, 1 tsk vinäger och pressa ner 1 vitlöksklyfta. Mixa allt till en slät kräm och häll upp i en skål.
5. Skiva 2 pkt halloumi i ca 1 cm tjocka skivor och stek i het grillpanna eller i lite olja i stekpanna.
6. Servera ugnsgrönsakerna och halloumi med kikärtskräm och nykokt bulgur.


Häftig body

Kollar runt på coola bodys. Tror inte denna blir så poppis .. men visst var den häftig :)




Uppdatering..

Didde mår bra. Har inte fått svar på vad som orsakade koliken, men har fått veta att han hade lite sand i magen. Inte mycket men dom gjorde en loppfröspolning på honom och dom vill att han ska stanna några dagar till så att dom ser att all sand är borta. Jag och Mimmi ska hälsa på honom idag.. Naw, lilla stackarn :)

En sen kväll på djursjukhuset ..

Helene ringde mig vid 19 tiden igårkväll och sa att min lilla häst hade fått kolik. Jag var ute i Höganäs och hade firat min lilla kusin Olivia som fyllde 4 år! Snabbt in i bilen blev det. Körde ut till Påarp och samtidigt torkade jag mina tårar .. Jag var livrädd. Diddes syrra dog nämligen av kolik och som Helene beskrev det så var han riktigt dålig. Vi fick låna Coffes pappas bil, så han tog vår med hundarna i och vi tog hans volvo med drag.
Framme i stallet satte vi på släpet och kollade till Didde. Han låg ner men kunde resa sig upp och gå lite ..
Men såklart skulle släpet klabba. Framhjulen på släpet hade fryst fast så vi fick åka till granngården och låna deras ist. Eftersom vårt släp stod mitt på gårdsplanen och inte gick att flytta så fick jag backa in en bit på vägen till gården och Helene fick komma ut med Didde dit ist.
Han piggnade till när det var lastdags, ville inte alls gå in i transporten och såg inte det minsta sjuk ut. Men skam den som ger sig. 45 min senare gick han in helt själv. Vi stängde och var påväg. Tror ni inte att bilbatteriet hade dött då? Vi hade haft lampan tänd till släpet alldeles för länge. Så, Fritz och Helene åkte och köpte startkablar på en mack och ett laddat batteri fixades. Sen bar det av ..
Dom gjorde en massa test på honom och han fick stanna över natten. Dom ska ringa nu på eftermiddagen och säga hur det har gått. Sitter med telefonen i handen och väntar och väntar ....


Pojke eller flicka?

Man ska ju inte lita på allt man hör och läser, men hittade ett litet pojk eller flick-test på nätet. Kul grej bara :)


Söt- eller saltsug
Sug efter sötsaker och glass innebär flicka, sug efter salt och surt innebär pojke.
Jag: Har inte haft några cravings alls… Men jag gillar ju alltid sött mer än salt.
Resultat: Flicka


Hjärtljud

På mvc kollas alltid bäbisens hjärtljud. En puls över 140 innebär flicka, under 140 innebär pojke.
Jag: Bebis hade en puls på 155.
Resultat: Flicka


Finnar

Om man har problem med finnar under graviditeten sägs det att man väntar en flicka, då flickor stjäl mammans skönhet och rart nog lämnar endast finnar kvar.
Jag: Har inte haft några finnar, endast lite smått i början. Har aldrig varit så finnfri i hela mitt liv, haha!
Resultat: Pojke


Illamående

Riktigt starkt illamående under första trimestern antyder flicka. Detta är faktiskt tillochmed vetenskapligt belagt vad jag förstått. En studie 1999 visade att bland de kvinnor som sökt vård för illamående födde bara 44,3% pojkar, medan 51,4% av totalt antal födda är pojkar. Illamående födde alltså oftare flickor. En förklaring kan vara hormonet chorionic gonadotropin.
Jag: Jag mådde illa de första tre månaderna, sedan kräktes jag i en månad till. Nu mår jag hur bra som helst!
Resultat: Flicka

Konstiga matnojor
Många konstiga matnojor antyder att det ska vara en pojke. Även större aptit säger det.
Jag: Har inte haft några nojor alls och inte heller större aptit, det kommer kanske snart :)
Resultat: Flicka


Magens form

Mage som håller sig framåt ska vara pojkmage, medan mage som blir bred och syns bakifrån är en flicka.
Jag: Jag är rak som en pinne nu. Nästintill alla säger att jag har en typisk tjejmage.
Resultat: Flicka


Magens höjd

En låg mage innebär en pojke, medan en hög mage innebär en tjej.
Jag: Den började ganska låg men nu sitter den i mitten. Hum, svårt ?
Resultat: ?

Hormonrand

Hormonranden är ett av de klassiska tecknen. Om den sträcker sig hela vägen upp till revbenen ska det vara en pojke, medan en mindre rand ska vara en flicka.
Jag: Har faktiskt redan fått en rand hela vägen, mycket svag men den är där.
Resultat: Pojke

Smidighet
Smidiga mödrar väntar en flicka, medan klumpiga väntar pojke.
Jag: Jag känner mig som ett kylskåp, räcker det? Brukar inte vara smidig annars heller iofs.
Resultat: Pojke


Humör

Rejäla humörsvägningar innebär flicka medan lugnare mödrar väntar pojke.
Jag: Känner mig faktiskt ganska lugn och harmonisk. Kanske borde fråga Christofer, han har kanske andra åsikter.
Resultat: Pojke


Benen

Tjocka och svullna ben innebär pojke medan tunna och smala innebär flicka.
Jag: Jag har haft turen och inte blivit tjockare på något mer ställe än magen. Har ju inte direkt smala och tunna ben, men dom ser ut som innan.
Resultat: Flicka


Sovläge

Om mamman föredrar att sova på vänster sida väntas en pojke, medan höger sida innebär flicka.
Jag: När jag tänker efter så ligger jag alltid och vänder och vrider på mig. Men somnar och vaknar alltid på höger sida.
Resultat: Flicka


Resultat: Det är en FLICKA!


Vårjacka?

Min vinterjacka har helt plötsligt blivit för liten. Kan inte stänga den längre. Kollar runt efter en snygg vårjacka jag kan växa i men hittar inte mycket. Kanske någon av dessa från Nelly?

Tarf Jacket SEK 799, Ichi - NELLY.COM



Sigi Jacket SEK 799, Ichi - NELLY.COM


Tvätta tvätta tvätta..

Blää säger jag bara. Tråkigt har jag just nu! Vi måste skaffa en till tvättmaskin snart annars dör jag. Man kan lägga in en halv maskin tvätt i den vi har nu. Lägger man in fullt så blir det inte rent. Känns sisådär att lägga in en halv IKEA kasse i halvtimmen. Jäkla springande ..

Snart är jag klar och då ska jag och Anna ut till Ekeby möbelaffär och kolla lite :) Ska inte ha något spec, men alltid kul att titta. Nej nu kallar tvätten på mig, ha en mysig tisdag :)


ps. Christofer kände bebisen sparka för första gången igår :) Den va helvild, kunde knappt sova..

Solsidan

ÄNTLIGEN! Ikväll börjar nya avsnitt av Solsidan. Kl 20.00 på Tv4 .. :)


Pabpy

Mina kusiner håller på att starta upp ett företag. Säkerhets halsdukar för barn och vuxna. Superfina! Och dom har kommit en bit på vägen, kolla in hemsidan här: Pabpy.com

Jag hjälpte till att fota ett par gullungar idag och såhär blev resultatet;



Nu ska jag ta en liten promenad med Nelly ute i ruskvädret, sen blir det att vara hemma och ta hand om en sjuk Christofer resten av kvällen ..

Hejdå Sthlm

Jag har nyss kommit hem till Helsingborg. Det går så himla snabbt att ta flyget, smidigt :) Mamma och Ola hämtade mig, tack snälla :) Så skönt att ha någon som hämtar en när man landat. Sthlm va super, alla proven gick långt över förväntan och Carro och Samuel är så snälla som låter mig sova över hela tiden :D Nu sitter jag hemma hos Anna och vi ska alldeles strax se en rolig komedi, "Gudarna måste vara tokiga". En gammal film, men tror inte jag sett den, men den sägs vara oerhört bra, hoppas hoppas :)

Jag och Carro imorse innan jag sprang iväg till tunnelbanan..


Mot Stockholm!

Har nyss hoppat på tåget mot Sthlm efter ett raskt byte på stationen i Göteborg. Tåget var framme 10.50 och det mot Sthlm skulle gå 10.42. Fick springa allt vad jag kunde och som tur va så väntade tåget på mig, och ja, alla andra som skulle med :) Nu sitter jag här lite smått anfådd och kan inte riktigt förstå dom som kan ut och springa och träna som vanligt när dom är gravida. Jag klarar knappt 10 m, sen hänger tungan ute!


Myskväll

Äntligen, efter lite tågförseningar kom Coffe hem och vi kunde sätta oss ner och käka. Sen kvällsmat blev det. Fick iaf hum om hummern efter många om och men. Och GOD var den! Fick tipset av Carro att man skulle gratinera den med vitlök, olja, persilja och smör .. supergod blandning :) Gjorde avokadosoppa till med räkor och rom + vitlöksbröd + tomat & mozarella sallad :) Han blev jättenöjd. Nu blir det marängsviss till efterätt och en massa mys framför tvn.



Måste packa sen också, ska ta tåget upp till STHLM imorgon! :D

Få hum om hummern ..

Jag tänkte överasska älskling med lite god mat ikväll när han kommer hem från jobb. Men jag vetefan om jag klarar det. Ögonen bara stirrar på mig! Det är annorlunda med små räkor .. denna är ju lika stor som Nelly. Ska jag dela den på mitten eller hur ska jag gå tillväga .. usch, tycker den är allmänt obehaglig! Vi får se vad det blir av det .... :)


Det är inte lätt..

Hade en som kollade på Didde idag. Hon red inte utan bara kollade. Hon kommer nästa måndag och provrider. Jag tror inte att jag riktigt förstår att han kanske åker snart, jobbigt är bara förnamnet ..
Var tvungen att kolla tillbaka på lite bilder, från liten till STOR :) .. inte lätt att hålla inne tårarna..



Första gången han har sadel på sig :)


Första tävlingen! Vi vann Trail in hand. Världens snällaste ettåring :)


Sommarbild som tvååring.



Snygg och fullvuxen!


..och matte leker rundor :)


Vägen svängde, inte bilen..



Det kanske inte ser så allvarligt ut men det krävdes en traktor för att få upp bilen. Det var ju isgata, hade inte en chans att ta svängen .. Så hela morgon gick åt att försöka få den på vägen igen, med en massa hjälp :) TACK ALLA! 

Nu blir det kalas. Min kusin Elvira fyller tonåring så nu ska jag hoppa in i duschen!


Dags för plugg!

Efter en lång och härlig sovmorgon ska jag börja läsa igenom detta häfte på 200 sidor. Spännande va? Lite byggteknik och bra att veta vid köp av villa. Har prov på onsdag, undrar om jag hinner läsa allt .. Jag är ju ute i sista minuten som alltid.. Men har klarat mig bra hitills :)



Christofer festade i Halmstad igår och eftersom han skulle jobba även idag så stannade han över. Så jag fick en ensam kväll med Nelly och en helvild bebis. Herregud, den sprakade och sparkade så jag kunde inte sova. Var riktigt obehagligt. Nelly somnade gott som vanligt, världens tröttaste hund!


v. 24

Idag går jag in i v. 24, alltså bara 16 veckor kvar tills lillan eller lillen ploppar ut. Tiden går alldeles för fort, jag hinner inte med i svängarna. Snart är det dags att besöka alla babybutiker, har bara köpt några vita bodys .. men fler lär behövas. Om det blir en flicka har vi redan fått en hel hög med kläder från Coffes mormor som hon köpte till en annan bebis förra året, men som blev en kille :)

Jag mår faktiskt riktigt bra nu. Bara någon enstaka dag som det stramar i nedre delen av magen + när jag anstränger mig. Jag är så glad att illamåendet har släppt!




Bebisen

Den här veckan är din bebis c:a 21,5 cm lång från huvud till stjärt och väger omkring 750 gram.
Ansiktet är i stort sett färdigbildat. Ögonen sitter på sin plats även om ögonlocken fortfarande är slutna. Öronen har också de funnit sin slutliga placering och sitter nu där de kommer att sitta vid förlossninen.
Håret på huvudet fortsätter att växa och ögonfransar bildas. De flesta dragen ser nu ut som de kommer att göra när din bebis föds. Eftersom den blir allt rundare så finns det allt mindre plats i livmodern att göra kullerbyttor och piruetter.
Bebisen övar sin andning genom att andas in upp till en liter fostervatten per dag i de mognande lungorna.

Mamman

Din livmoder kan du enkelt känna 4-5 cm ovanför din navel. Eftersom din växande livmoder trycker allt mer på buken så kan du få bristningar i huden på magen. Din ökande vikt kan också fresta på din kropp vid det här laget, något som ger sig till känna genom ryggvärk, problem med blåsan, värkande fötter och utmattning medan du utför dina dagliga rutiner.
Ökande blodflöde i slemhinnor och ökande blodtryck kan också göra att du upplever rinnande näsa och oftare får näsblod.
Det kan vara dags att börja ta reda på vilka föräldrautbildningar som erbjuds i ditt område. Många sjukhus erbjuder profylaxkurser och det finns till exempel vattengympa som kan hjälpa din kropp att förbereda sig inför förlossningen.
Det kan hända att du upplever en stickande smärta i sidan då och då. Detta är sannolikt helt enkelt musklerna i livmodern som töjs ut, så det finns ingen anledning att få panik. Om smärtan är ihållande och svår bör du dock konsultera din läkare eller barnmorska.

Taget från blimamma.se


Parma & Pasta

Dagens kvällsmat, parmaskinka & pasta .. :) Min favoritmat och så himla lättlagat. Men pga graviditeten måste jag frysa parman i 3 dagar, men det kan det vara värt!



Nu ska jag sätta mig med fastighetsvärderingsboken i famnen och plugga en timme eller två .. snart prov :S


En goonsan klänning

Nu på eftermiddagen var jag nere på espressohouse och fikande med Johanna K, Anna, Malin & Erica. Första reaktionen jag fick av både Anna och Erica var, - Åh, gooonsan!
Jag har köpt en leopard klänning, aka goonsan klänning från Kvarteret Skatan. Hade inte en tanke på det när jag köpte den, men lite gonsan är den allt ..

Hennes motto är - Inte tackar man nej till en grann kvinna i leopard :)



Här kommer lite roliga goonsan klipp:



En liten vilde..

Har känt några ordentliga sparkar idag, som jag till och med kunde känna med handen för första gången :) Sånt blir man glad av! Nu har jag städat i många timmar, fy för vad här såg ut. Nu har jag bara lite disk kvar, det får lämnas till imorn för nu ska vi ut till Rydebäck.

Den växer & växer .. :)


4 januari

Idag har det lossnat rejält på häst sidan, två som är intresserade, en av dom ska komma och kolla på honom på torsdag. Skönt att snart kunna släppa allt som har med häst att göra och börja planera inför bebis ankomst :) Inte långt kvar nu .. Idag ska jag städa städa städa sen ikväll ska vi hem till Coffes familj och säga hejdå till hans syster, hennes man och deras lilla Bailey som åker hem till England imorgon.

Eftersom jag nu har en systemkamera att fota med så kommer det nog dyka upp en massa mat-bilder :)
Detta är min lunch, vitlöksbiff + avokadosallad, mums!



Nej, nu blir det spotify på högsta volym och fram med damsugaren, här ska grannarna bli störda :)


Föräldrapenning

Ringde en dam från försäkringskassan idag då jag vill ha lite svar om föräldrapenning. Inget kul svar .. Den tiden jag jobbat i DK kommer inte alls räknas. Den ersättning som jag får nu som arbetslös kommer heller inte räknas .. För att jag inte ska få lägsta lägsta så får dom ta en titt, om detta då är möjligt, på min senaste inkomt i Sverige. Citymail 06-07 .. KUL! Tjänade en riktig skitsumma där .. åh.. Kan inte Sveriges system bli bättre!!


Ingen som vill ha en liten häst ?



Det gör ont i hjärtat men jag måste bli av med honom. Han har varit till salu nu ett tag utan napp. Så nu har jag slängt ut en annons på blocket om fodervärd ist, hoppas någon hör av sig.
Magen bara växer och det blir inte lättare att mocka och fixa precis, sen när bebben kommer till världen kommer jag absolut inte ha tid .. :(
Jag hoppas på att hitta någon som vill ha honom ett år och sen kan jag få tillbaka honom igen så kan Coffe vara pappaledig. Så är det någon som vet nån som söker så är det bara att höra av sig .. :)

Nu ska vi åka till Coffes mormor och morfar och käka lunch, ha en skön söndag!


GOTT NYTT ÅR!

Gårdagens nyårsfirande var hur bra som helst, kan inte ha önskat mig en bättre nyårsafton, trots att jag fick fira tolvslaget med pommac :) Inte helt fel det heller! Men kallt var det, som bara den. Fy för som jag frös, täckbyxor hade varit på sin plats!




Minen får tala för det kalla vädret, jag höll på att stelna där ett tag..


RSS 2.0