Tvätta tvätta ..

Jag är trött på att tvätta nu. Bokade hela eftermiddagen igår + förmiddagen idag. Nu ska allt bara torka, sen är det klart! Sjukt trött på att bara ha en maskin och på måndag börjar renovering av tvättstugan så då står vi utan i 2 veckor. Så jag får passa på nu! Alla bebiskläderna tvättade jag klart igår med nötter som tvättmedel. Det är ekologiska tvättnötter som jag fick av Coffes syrra som har börjat sälja dom. Perfekt till att tvätta bebiskläder i, annars håller jag mig till vanligt medel till oss lite mer tåliga :)

I eftermiddag ska jag träffa dessa tjejerna, det blir en fika i stan om vädret kan bli bättre annars får det nog bli hemmaträff :)


HATA TRE

Jag MÅSTE bara få ut mina aggriationer mot detta företag!




Det började förra året då jag helt plötsligt började få brevfakturor ist för e-faktura som jag hela tiden haft. Men fakturorna kom inte utan bara påminnelse och dagen efter inkasso. Jag ringde och sa att jag inte ens fått någon vanlig faktura och undrar hur i h*lvete dom kan skicka ut inkasso dagen efter påminnelse och med en extra avgift på ca 300 kr. Jag fick inget bra svar utan att det var mitt fel att jag inte hade koll på mina fakturor. Kanske inte så lätt om man inte få några? Detta pågick under 3 månader, det blev likandant varje månad och jag ringde även upp dom varje gång och förklarade min sits.
Sen blev det iaf frid och fröjd, tills jag nu skulle säga upp mitt mobila bredband då vi har fast Com Hem nu i lägenheten. Det gick jättebra, hon jag snackade med var supertrevlig och jag skulle få en slutfaktura på resterande bindningstid som jag bad om. NEJ, då stänger dom av det fast att jag skulle betala till maj månad och jag hade nu lånat ut det till min bror. Jag ringer upp och frågar varför det blivit så.
-Oj, det var fel av oss. Och efter lite tjat får jag 100 kronor i ersättning då det tar en vecka för att få igång allt igen.

Nu i dagarna har jag fått två fakturor på samma månad som jag inte har någon aning om hur dom har tänkt sig, den ena är på slutfakturan och den andra är på 275 kr för 1 vecka.. Jag ringer och sitter i telefonkö i 15 min. Kommer fram till en kille som sitter helt tyst och tänker i 5 min. Man hör honom bara harkla sig lite då och då, sen stängs det av och jag kommer fram till kundundersökning som undrar om jag fått svar på min fråga, tryck då 1 annars 2. JAHA ?
Ringer upp igen med 15 min kö och denna gången svarar någon liiiite vettigare person. Hon kunde inte se någon av mina fakturor i systemet utan bara den nästkommande för mars månad. Jag blir inte klok!! Hon ber mig sen att ringa imorgon (idag) för att prata med en annan avdelning. Jag ringer nu idag, kl 13.00 och såklart kan dom inte svara på några abonnemagsfrågor för tillfället utan återkom gärna senare :) .........

AAHHHH, ...... Tror ni att jag är irriterad eller??


40 dagar kvar

Oj, såg på min lilla nedräknare här sidan om att det bara är 40 dagar kvar .... Kanske dags att börja packa BB väskan :)

Gårdagen var mycket trevlig, åt en jättegod förrätt på Harrys, nog den godaste toast skagen jag någonsin smakat! Huvudrätten var dock ingen höjdare. Hur kan man göra bearnaise fluffig så att den bara försvinner i munnen. Inte gott, och jag måste ha god bea till kött :) Filmen var ganska bra faktiskt, lite för mycket action för mig smak men halva nöjet är dom goda chipsen och läsken. Så jag satt där nöjd, förutom att ryggen höll på att ta dö på mig. Orkar inte vara gravid längre.. usch va det tär på kroppen. Detta var nog sista gången jag var ute en kväll. Måste kunna lägga mig ner och vila..

Idag blir det att fixa upp lite nya hyllor i köket. Gårdagen spenderades på IKEA och vi köpte 3 nya skåp och en snygg bänkskiva där vi sen ska ha skötbordet är det tänkt. Vi rev det gamla fula städskåpet och vips fick vi en stor vägg ledig för lite ny förvaring. Hum, nu får vi se om vi är så händiga som vi tror :)

Dagens mage

Så här ser jag ut ikväll :) Ser helt enorm ut, men kameran lägger väl alltid på 10 kg eller nått sånt va? Och lilla spjälsängen i bakgrunden...



Nu ska vi käka på Harrys och sen blir det bio, "I´m Number Four"

Vecka 35

Idag går jag in i v. 35. Endast 5 veckor kvar alltså, helt ofattbart. Trodde att vid dethär laget så är man helt förberedd på allt som väntar. Det stämmer inte, önskar att jag vore mer redo mentalt, men det kommer väl !? När det gäller namn och så är vi helt överens om det blir en flicka. Blir det andra könet så får vi slåss om saken.. Lägger upp en magbild imorgon :)


Barnet

Nu är barnet ungefär 45 centimeter långt och väger ca 2600 gram. Du har säkert känt av att barnet hickar ibland. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Barnet har hittills varit ganska skrynkligt men nu börjar huden räta ut sig. Navelsträngen är generellt cirka 50 centimeter lång och tjock som en tumme.

Mamman

Ditt totala fundusmått är nu ungefär 31-35 centimeter. Du kan ha ökat mellan cirka elva till tretton kilo. Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp. Detta kan göra att du får ont i ryggen. Om värken är besvärande bör du prata med din barnmorska. Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt. Det är svårt att andas, sitta, stå och sova. Prata mycket med din partner så han eller hon förstår vad du går igenom. Nu står magen som högst för att snart sjunka ned lite. Då blir det lite lättare att andas igen. Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men börja också att läsa på lite om amning och livet efter förlossningen. 

Taget från vardguiden.se


Ut i solen

Anna kommer hit snart och då ska vi ta oss en liten prommenad längs gröningen och sedan sätta oss någonstanns där det är lä, för det blåser som in i. Jag och Nelly har förutom morgonprommenaden bara suttit inne och tråkat oss, så hon lär bli överlycklig för lite mer sol, en mer soldyrkande hund får man leta efter :)


Jag klarade det, jag klarade det!!!

Som jag har gått och varit nervös nu i ca 3 veckor. Dag ut och dag in har jag sprungit fram till brevlådan när posten kommit.. ÄNTLIGEN kom svaret och jag fick godkänt! Lättnaden går inte att beskriva.. hade inte velat läsa in allt igen och göra om det. Nu behöver jag inte tänka på det mer. Ett snyggt diplom fick man också, inte illa. Nu är jag Kvalificerad mäklarassistent!

Idag har Johanna och Milton varit här. Han va så go & glad hela tiden och Nelly bara älskar honom :) Vi käkade lite och gick två mysiga promenader i solen! Men hej & hå va det blåste nere vid norra hamnen, riktigt kallt blev det emellanåt. Det gäller att inte luras av solen och klä av sig för mycket..
Nu ska jag snart hem till Anna, vi ska ha lite myskväll för våra män har lämnat oss ensamma denna kväll. Victor jobbar och Coffe ska på Sony Ericsson fest nere i Malmö.

Just det, var hos barnmorskan imorse. Magen var 31 cm, bebis puls låg på 145 och huvudet låg fortf neråt, duktig bebis!

En liten återträff ..

Carro är nere från Stockholm :) Så igår träffades vi ett gäng, jag, Carro, Johanna & lilla Charlie och Maria med sin Linnea som redan är 4 år. Superkul att träffas alla, en liten gymnasiereunion!


Maria Charlie & Linnea



Caroline & Charlie


Nu ska jag hämta Carro så ska vi vidare till Johanna & Milton en sväng innan Carro åker tillbaka till Sthlm. Jag tycker hon kunde stannat en vecka till :) :)
Efter det blir det Flowerteam, ett måste! Mina blommor är helt döda. Inte så värst snyggt i fönsterkarmarna ....


Ullared

Jag & Johanna var på Ullared igår. Vi hade supertrevligt och åt världens godaste wokbuffet innan vi gick in. Det var längesedan jag tryckte i mig så mycket mat, bebis blev nog chockad över hur tajt det blev i magen!

Här är lite av det som shoppades;

Lite saker till Nelly, älskar matskålarna (som egentligen är krukor) !!


Titta så fin jag blev :)


Två söta linnen!


..och ett tredje som var aningen stort, men den passar utmärkt nu till stora magen!


Idag blir det att packa upp allt skit man köpt ;) Ska även städa undan, här ser ut som andra världskriget!!
Sen ikväll ska vi ut till Coffes familj och hälsa på!


Ser jag i syne????

Var fasiken kom all denna snön ifrån?

Igår kunde jag gå med jackan uppknäppt, ansiktet mot solen och 10 grader i luften .. havet var helt stilla och man kände verkligen våren i luften. Nelly slapp tillochmed hennes jacka!

.. jag sitter här helt förvånad, sånthär väderomslag har jag aldrig varit med om..


Spjälsäng

Imorse var jag igång och fyndade igen, en spjälsäng som var endast 6 mån gammal med madrass, sidskydd och massa annat för bara 350 kr :) Precis den sängen jag tänkt köpa på IKEA. Jag är så glad så glad :D


Nu ska jag kolla på Halv åtta hos mig, ciao!

Man tackar, man tackar..

Det kan nog ha varit en vikarie som sprungit runt med HD i natt ... Men en morgontidning är aldrig fel, tack så mycket :)

Nu blir det en långrunda med Nelly ute i fina vädret sen blir det frulle!



Nu blir det lunch

Rester sen gårdagens souvlaki ..




Barnvagn

Nu har vår barnvagn tagit sin plats i bilen. Där får den ligga tills det är dags, och efteråt också :) Det var inte lilla platsen den tog utan hela bagageluckan + ena baksätet. Det får funka till en början iaf!



Ikväll så ska jag laga sovlaki och så ska vi se En unge i minuten, missa inte det kl 20.00 :)


Fina dörr!

Grannen nedanför hade en superfin dörr som dom köpt ny för 2500 kr nere i källaren som dom ville bli av med. Så för ynka 1000 lappen fick vi den! Tjohoo :) Passar superbra som toalettdörr ist för den tråkiga vanliga vi haft innan. Vi har ju gamla och fina dörrar i hela lägenheten så toadörren var en tråkig avvikelse.

Före                                                                                    Efter




Sen blev vi klara med listerna i vardagsrummet. Tusen tusen tack mamma och Ola, ni är bäst :)

Christofer är ute och gör stan osäker så det blir att jag och Nellybus får ha lördagsmys för oss själva..


Lördag

Gårdagen blev inte riktigt som planerat. Hade ringt restaurangen vi ville till tre gånger utan svar. Så vi testade att bara gå dit vid 19 tiden. Men såklart var det fullbokat, så vi fick testa vidare. Det var fullt överallt!! Helt galet.. Så när klockan började närma sig 20 och bion började 21, så fick vi välja något mindre fancy ställe som börjar på M och slutar på X .. nära och bra till bion, men sitta där uppklädd var ju ingen höjdare. Nu har vi lärt oss en läxa, BOKA ALLTID BORD!

Filmen var superbra, riktigt riktigt bra!! Kunde varit bättre slut dock, ska inte avslöja något utan kan verkligen rekommendera att se den :)

Idag ska jag fixa med listerna i vardagsrummet, mamma och Ola kommer och hjälper mig senare, jag känner mig lika vig som en kossa just nu!

Ha en underbar lördag :)


The adjustment bureau

Ikväll ska vi på BIO! Ska se filmen The adjustment bureau, hoppas den är bra.. :)
Men innan bion är det tänkt att vi ska käka på cardinal. Det var superlängesedan vi var ute och åt, ska bli mysigt. En helkväll!

Var på andra föräldrakursen imorse och fick se förlossningsfilmen. Den var nästan för snäll, man vill ju se lite mer från "verkligheten", alla ungar trillar ju inte bara ut sådär. Men dom vill kanske inte skrämma oss ;)


Pissväder!

Regn, regn & mera regn .. Ett ypperligt tillfälle att vara inomhus och leka med min nya kamrat :)



Spotify

När man nu är så gravid som jag då är, så är det inte så himla kul att ut och festa och trängas bland en massa onyktert folk. Istället så sitter jag här hemma och har knåpat ihop till en bra playlist. Den funkar super när man typ .. städar :) Haha .. man behöver feststämningen trots alla gravidhormoner ;)

Listan hittar du här <---

9 mars

Var hos barnmorskan imorse. Hon kände, klämde och letade efter huvudet idag. Och ja, det lilla livet ligger rätt! Hoppas nu inte att den får för sig att vända på sig. Då kommer mamma klämma tillbaka ;) Jag fick också känna, men enligt mig kunde det lika bra varit rumpan eller nått :P
Sen mättes magen, 30 cm och bebis hjärtljud låg på 143. Nu ligger jag mitt på kurvan så allt är helt normalt. Om två veckor ska jag dit igen och då ska jag vägas :)

Gick inom H&M påväg hem för att köpa nya joggingbyxor. Det är det enda jag går runt i här hemma nu. Orkade verkligen inte prova där så bara köpte, vilket jag aldrig brukar göra. Provade dom nu när jag kom hem och såklart satt dom inte helt ok. Så det är bara att lämna tillbaka ..

Ringde på en annons på blocket nu nyligen, en Babybjörn Babysitter köpt förra året. Ska hämta den senare ikväll. 500 spenn, inte dåligt, den kostar ny 1200. Åh, va jag gillar att fynda! På tal om att fynda så ska jag till Ullared nästa fredag, wiiehoo :)

Äntligen en magbild, såhär STOR är den nu;


Happy birthday

Idag fyller Pappa och hans tvillingsyster 48 år! Grattis grattis :D

Dagen har delvist spenderats ute i solen. Den underbara solen!!! Åh, så glad man blir av lite solsken. Jag och Anna tog en lagom runda med Nelly springande runt våra ben. Sen kom vi hem och käkade lite gott till "Sammy´s äventyr" Jättesöt film, inte bra men söt va den :) En animerad film om en liten sköldpaddas liv ..
Efter det blev det Bigbrother, faktiskt riktigt underhållande om jag skall erkänna ;)

Nu ska jag nanna kudden, ska upp till barnmorskan imorn för lite mätning och lyssna på bebben. Sov gott!

My heart is refusing me

Så himla dåligt att denna losade mot Sara Varga i andra chansen. Förstår inte hur svenska folket röstar!!
(Hrrm, jag röstar aldrig själv så man kanske skulle hålla tyst) .. men jag tycker iaf att denna låten är hur skön som helst. Det är inte ofta jag tycker det om en Melodifetivalenlåt :)


Soliga morgon

Ännu en härlig morgon och man vaknar upp med solen stekande i ansiktet. Tredje dagen i rad, jag hoppas det håller i sig!
Idag ska jag en sväng till jobbcoachen, sen blir det småpyssel här hemma, sätta ihop bilbarnstolen och mysa med Nelly. Ska även skicka ut praktikansökan till några mäklarkontor :)

Nu sitter jag här proppmätt efter denna smaskiga räkmacka som jag slängde ihop imorse. Gick upp vid åtta och hann tillochmed göra lunch och frukost till älskling. Härligt när man känner sig pigg på morgonen, det händer inte allt för ofta!




Charlie´s dop

Igår var det dop för lilla Charlie. Fin cermoni och supergod fika efter :)




I kyrkan är alla välkomna. Eller?! En uteliggare sov några rader bakom oss, kanske inte vad man hade förväntat sig :P



Idag blir det storstädning. Kanske inte så passande i detta strålande väder, men men, det måste göras! Nu blir det frukost :)

Föräldrakurs del 1

Tidigt imorse var jag och Coffe på första delen av föräldrakursen. Det var väldigt intressant! Gick igenom hela förlossningsfasen från de första värkarna till bebis ankomst till världen. Dom två kommande fredagarna kommer vi gå lite mer in på djupet och snacka bedövning och komplicerade förlossningar.

Idag går jag även in i v. 32 !!! Hej & hå, snart ligger man där..

Påvägen hem tog jag en sväng inom Kappahl och köpte två dreggellappar och en supersöt mössa, kunde inte motstå den :D


Nervvrak ..

ÅH, tentasvaret har inte kommit än. Uuuuh, har så dåliga vibbar, vill verkligen inte ha kuggat på detta sista provet. Vill ju vara helt klar med utbildningen nu så att man kan få sitt diplom hemskickat :)
Idag har brevbäraren redan varit här så det blir att vänta tills imorn. Jag är så himla nervös!!

Ikväll ska jag Coffe och Johanna ut till babyland. Dom har babykväll med massa bra erbjudanden, så hoppas på en massa fynd :D

Nu ska jag ner och hämta sista tvätten sen blir det att lägga sig ett tag och vila ryggen och revbenen som börjar ta stryk efter bärandet på stora magen. Den är väldigt STOR och rund nu och lillen sparkar en massa, känns som att revbenen ska gå av!

Bio?

Man kan ju inte mer än älska pojkvännens jobb! Ettutre kommer det en drös med biobiljetter hem .. :) Superkul! Det är bara att välja och vraka bland alla filmer. Sist jag var på bio var med Carro uppe i Sthlm, vi såg Min låtsas fru med Jennifer Aniston och Adam Sandler i huvudrollerna. Jag tyckte den var jättebra och underhållande, man fick sig några gapskratt! Hade lätt kunnat se om den igen om någon månad. Värre var det när man läste recentionerna, både aftonbladet och metro hade bara gett den 1 av 5 stjänor.. tja, smaken är som baken! 



Dee Dee´s nya hem

Han tog flytten mycket bra, bättre än väntat. Trodde att han skulle vara uppe i varv, men icke så nicke .. bara lunkade runt i hagen som att han bott där ett tag. Jag tror och hoppas på att han kommer få det jättebra där.

En av de blivande hagkompisarna hälsade honom välkommen :)


RSS 2.0